Gijs Neplenbroek, een jonge Zutphenaar heeft het initiatief genomen om een theateprgramma te ontwikkelen met muziek uit de oorlog en de jaren daar omheen.
De rode draad door het programma is wat er met mensen in de tijd van de crisis, de oorlog en de eerste jaren daarna gebeurde en hoe je dat terug kan vinden in liedjes ut die tijd.

Het is de bedoeling om het programma in april/mei van het volgend jaar in de Hanzehof te spelen en natuurlijk willen we ook in andere theaters graag van ons laten zien en horen.

Het programma is gericht op ouderen , die veel van de liedjes meteen zullen herkennen. Maar ook willen we het een educatief tintje geven in de richting van jongeren. Immers, wat een oorlog en de dreiging daarvan met mensen doet is nog steeds actueel.

Gijs heeft Nodox gevraagd om hem in dat programma te begeleiden. Zo zijn we al vroeg betrokken bij de ontwikkeling van het geheel. Ondertussen hebben we Nelleke Riemeijer weten te strikken als regisseur/producent en hebben we het begeleidingsensemble weten uit te breiden met Bjorn Blokzijl als toetsenman.

In mei houden we audities voor zangeressen die Gijs vocaal gaan ondersteunen.

Vrijdag 3 mei hebben we een eerste try out in Dorpshuis ’t Nut in Warnsveld. We gaan dan een aantal van de liedjes en een deel van het verhaal spelen voor publiek dat ons van de nodige feedback kan voorzien.