Skip to Content

Monthly Archives: april 2024

Koningsdag in de Deur. Nodox +

Het begint al een echte traditie te worden: Nodox op Koningsdag in café de Deur.

Ook dit jaar gaan we er weer een mooi feest van maken in café de Deur. En dat doen we ook nog met een primeur. Bjorn Blokzijl komt ons bij een aantal nummers versterken met zijn mooie pianospel. Bjorn is aan Nodox toegevoegd voor het Theaterprogramma We’ll Meet Again (zie een eerder bericht). De samenwerking bevalt zo goed dat we die uitbreiden Het optreden in de Deur is voor Bjorn de primeur met ons eigen repertoire.

De combinatie van Nodox en de Deur staat elk jaar garant voor een volle bak en een prima sfeer. Dus als je de drukte op de markt even wilt ontvluchten stort je dan tussen 15.00 en 18.00 uur in de drukte van de Deur, het gezelligste bruine café van Zutphen.

Nodox and Friends 2024

Vorig jaar hebben we voor het eerst Nodox and Friends georganiseerd.
Dat was een zeer geslaagd feestje, dat voor herhaling vatbaar is.

Op 25 mei is het weer zover: Nodox and Friends, aflevering 2.
Dit jaar hebben we gekozen voor een wat andere opzet. Vorig jaar hadden we 9 gastoptredens waarbij iedere gast een aantal liedjes kon kiezen die hij/zij wilde spelen. Dat vroeg veel voorbereiding en daar hebben we eigenlijk niet helemaal de tijd voor door de projecten waar we mee bezig zijn.
Bovendien hadden we vorig jaar vrijwel geen tijd om zelf met onze gasten te speken.

Daarom hebben we dit jaar gekozen voor een opzet waarbij we met onze muzikale vrienden en vriendinnen van Miss Tuesday een programma hebben bedacht waarbij we in wisselende samenstellingen nummers uit ons repertoire en dat van Miss Tuesday spelen. Sommige nummers alleen Nodox, sommige nummers alleen Miss Tuesday, maar de meeste nummers in gemengde samenstelling.

We verwachten weer veel belangstelling dus als je het feestje wilt bijwonen vraag dan een van de leden van Nodox of Miss Tuesday om je uit te nodigen.

We’ll meet again

Gijs Neplenbroek, een jonge Zutphenaar heeft het initiatief genomen om een theateprgramma te ontwikkelen met muziek uit de oorlog en de jaren daar omheen.
De rode draad door het programma is wat er met mensen in de tijd van de crisis, de oorlog en de eerste jaren daarna gebeurde en hoe je dat terug kan vinden in liedjes ut die tijd.

Het is de bedoeling om het programma in april/mei van het volgend jaar in de Hanzehof te spelen en natuurlijk willen we ook in andere theaters graag van ons laten zien en horen.

Het programma is gericht op ouderen , die veel van de liedjes meteen zullen herkennen. Maar ook willen we het een educatief tintje geven in de richting van jongeren. Immers, wat een oorlog en de dreiging daarvan met mensen doet is nog steeds actueel.

Gijs heeft Nodox gevraagd om hem in dat programma te begeleiden. Zo zijn we al vroeg betrokken bij de ontwikkeling van het geheel. Ondertussen hebben we Nelleke Riemeijer weten te strikken als regisseur/producent en hebben we het begeleidingsensemble weten uit te breiden met Bjorn Blokzijl als toetsenman.

In mei houden we audities voor zangeressen die Gijs vocaal gaan ondersteunen.

Vrijdag 3 mei hebben we een eerste try out in Dorpshuis ’t Nut in Warnsveld. We gaan dan een aantal van de liedjes en een deel van het verhaal spelen voor publiek dat ons van de nodige feedback kan voorzien.

title_goes_here