Skip to Content

Category Archives: Geen categorie

Nieuwe bandfoto’s

Twee weken geleden hebben we nieuwe band foto’s gemaakt.
Na het vertrek van Hans uit de band waren onze bandfoto’s niet meer actueel. Daarom moesten er nieuwe plaatjes worden geschoten.
De foto’s zijn gemaakt door een professionele fotografe, Simone Siers-Hompe. Als locatie mochten we gebruik maken van de bedrijfsruimte van Tripo (verhuur en bouw van tribunes en podia (https://www.tripo.nl). Die locatie biedt door zijn mooie dakconstructie en opgeslagen materialen veel mogelijkheden Gezien de reacties op de publicatie van enkele van de foto’s op onze Facebook pagina zijn we niet de enigen die de foto’s geslaagd vinden.

Invallen met een invaller

Zondag a.s. vallen we in voor Loving End.

Helaas is de toetsenist/zanger van Lovin’ End geblesseerd. Daardoor kunnen ze niet optreden bij ViDa Dansstudio in Zevenaar. Ze hebben Nodox gevraagd voor ze in te vallen. Dat doen we natuurlijk graag, maar…. wij zitten zelf ook met een blessure: onze bassist Peter heeft nog een paar weken nodig om te revalideren.
De oplossing ligt dichter bij dan je zou verwachten. De bassist van Lovin’ End, Peter Leijser, valt nu bij ons in.
Invallen met een invaller, dus. Bovendien speelt Miel Groothedde ook met ons mee. Is Lovin’ End toch nog goed vertegenwoordigd.

Even een rustige periode

Eind oktober spelen we nog op een bruiloft en dan maken we even pas op de plaats. Peter wordt deels gereviseerd en zal een paar weken uit de running zijn, daarom houden we een beetje nieuwe optredens af.
We kunnen de tijd goed gebruiken om te werken aan een theaterprogramma waarvoor we zijn gevraagd als begeleidingsband. Daarover later meer.

En nu vakantie!

We hebben een paar drukke weken achter de rug.
Tot drie optredens in een week met Nodox en dan nog optredens met andere bands waar we in spelen er bij. Dus we kunnen nu wel wat vakantie gebruiken.

Zondag 30 juli het seizoen afgesloten met een super gezellig feestje in Wehl. Veel blije gezichten, meezingers en dansers (of eigenlijk vooral danseressen). Veel positieve reacties van het publiek en zelfs een mooi versierde enveloppe voor onze gage. Mooier wordt het niet!

Jos vertrekt vandaag naar Rome (op de fiets om geld te besparen?) en komt in september weer terug, maar dan zijn Victor en Bert aan de beurt.

Augustus gaan we gebruiken om ons repertoire in kleine bezetting) uit te breiden/op te frissen en wat puntjes op de “I” te zetten.

Voor het najaar zitten er weer behoorlijk wat optredens in de pijplijn. We hopen je dan weer te zien.

Nodox & Friends smaakt naar meer

Zaterdag hebben we de eerste uitvoering van Nodox & Friends meegemaakt.

Wat was dat fantastisch om te doen! En wat was het een lekker afwisselend programma: Het debuut van Paula, de bas en zang van Ans, Emy met haar lekker rauwe geluid, de heerlijke strot van Sanne, de ‘come-back’ van Kyra, Veronique die naast zang ook nog een mooie aanvulling betekent met haar toetsen, Roy die het toch maar weer een keertje wilde zingen met zijn oude maatjes, Dagmar met haar lekkere jazzy geluid en natuurlijk Cynthia die nog net op tijd het podium op kon klimmen om mee te doen met Sing it Back en haar eigen liedjes kon zingen voor haar paard, dat naast Hietland Live op stal staat.


Al tijdens de voorbereidingen hebben we ontzettend veel plezier gehad en dan moest het allemaal nog echt gebeuren. Het heeft nog wel wat organisatie gevraagd: veel gasten betekent veel wisselen en ook veel nummers, waarvan een flink deel niet in ons repertoire zit of in een andere toonsoort moest worden gespeeld. Een mooie uitdaging die eigenlijk alleen de pret maar heeft verhoogd.

En we zijn niet de enigen die van de middag hebben genoten. Ook onze ‘friends’ waren allemaal heel enthousiast. Dat geldt ook voor het publiek, dat in ruime mate aanwezig was (voortdurend meer dan honderd man aanwezig).

Het succes was mede te danken aan Herman Bolink, die de ruimte, het podium en het geluid voor ons heeft geregeld. Dik voor elkaar! en dank zij de luifel was het buiten goed vertoeven ondanks de hitte (soms kan het weer ook te mooi worden).

Al met al was er veel vraag naar een herhaling. Wellicht is een mooie traditie geboren, volgend jaar mag je in elk geval weer op ons rekenen.

Voorbereidingen Nodox & Friends

De voorbereidingen voor Nodox & Friends zijn in volle gang. Ondertussen hebben we met bijna alle ‘friends’ die meespelen een keer de nummers die ze willen zingen/spelen doorgenomen. Waar nodig nog wat geschaafd aan toonsoort en dergelijke en vooral veel plezier gemaakt.

We hebben een mooie line up voor zaterdag 10 juni: Er spelen/zingen dochters, een achternicht en (muziek)vriendinnen met ons mee (Ans, Cynthia, Veronique, Dagmar, Emy, Kyra, Paula, Sanne). Daarnaast worden we nog ondersteund door twee heren (Roy en Peter).

De oefenavond van gisteravond liep zelfs uit op een spontane jamsessie met Nederlandstalige nummers.

Als het 10 juni net zo gezellig wordt als op de oefenavonden dan kan de dag niet meer stuk.

Varsseveld: Afscheid van Hans

Op 5 mei hebben we in ’t Witte Kerkje in Varsseveld gespeeld. Het was het laatste concert waar Hans met ons mee heeft gespeeld.

Een enthousiast en veelkoppig publiek was daar getuige van. Een betere manier om afscheid te nemen bestaat niet.

Paul van Druten heeft het nodige filmmateriaal geschoten. Voor een opname van het hele concert kun je terecht op Pauls’ YouTube-kanaal: https://youtu.be/344jsUy-Koc

Hans stopt er mee

Tien jaar lang hebben we mogen genieten van het gitaarspel, de zang en het heerlijke mondharmonicageluid van Hans.

Hans heeft aangegeven dat hij de energie niet meer kan opbrengen om door te gaan met Nodox. Hij zal nog enkele optredens meespelen en dan de band definitief verlaten.

We vinden dat natuurlijk erg jammer, want met name de mondharmonica heeft altijd een gewaardeerde kleur aan het geluid van de band gegeven. Maar het is zoals het is.

We bedanken Hans voor zijn inzet vanaf het ontstaan van Nodox tot nu en wensen hem veel plezier en succes met zijn muzikale activiteiten met de Maddoxs.

Wil je ons nog een keer zien met Hans in de gelederen dan kan dat nog op Koningsdag in Ruurlo (Kunstkring) en op 5 mei bij Vrijenzo in Varsseveld.

Nodox and Friends

We krijgen vaak de vraag van vrienden en familieleden wanneer we weer eens in de buurt spelen.

Veel van onze optredens zijn in besloten kring en we kunnen dan dus geen familie en vrienden mee laten genieten.

Dan organiseren we toch zelf wat!

Het gaat op 10 juni gebeuren in ‘Hietland Live’ in Lochem. We spelen daar de hele middag voor vrienden en familieleden (en andere belangstellenden). Op die middag zullen we wat bevriende muzikanten (en ook familieleden) uitnodigen voor een gastoptreden. We kennen bijvoorbeeld een paar verdomd goede zangeressen, die we graag aan iedereen willen presenteren.

Dus reserveer 10 juni van 14.00-18.00 vast in je agenda. Nadere informatie volgt.

Fijn 2023! Eerst even pauze

De beste wensen voor 2023!
We hebben de laatste maanden van 2022 veel gespeeld.
Zelfs tot tweemaal per weekend toe. Natuurlijk hebben we daar veel plezier aan beleefd, maar het is ook wel lekker om even een beetje gas terug te nemen. Dus januari houden we lekker rustig.

Ondertussen al wel begonnen met de voorbereidingen voor optredens die op de rol staan. Ook komen er al weer nieuwe verzoeken binnen . Kennelijk komt muzikaal Nederland weer uit zijn winterslaap.

Een flink deel van onze boekingen voor 2023 betreft besloten optredens, maar er zijn er ook al geboekt die vrij toegankelijk zijn. Daaronder een paar ’traditionele’ optredens, zoals in het Borghuis met de paalbrunch, Koningsdag in de Deur en in de Oranjerie in Dieren.

We wensen iedereen een fijn muzikaal 2023 en hopen je op één of meer van onze optredens te zien (en te horen natuurlijk, want meezingen mag nog steeds).

title_goes_here