Skip to Content

About: bnijenhuis

Recent Posts by bnijenhuis

Voorbereidingen Nodox & Friends

De voorbereidingen voor Nodox & Friends zijn in volle gang. Ondertussen hebben we met bijna alle ‘friends’ die meespelen een keer de nummers die ze willen zingen/spelen doorgenomen. Waar nodig nog wat geschaafd aan toonsoort en dergelijke en vooral veel plezier gemaakt.

We hebben een mooie line up voor zaterdag 10 juni: Er spelen/zingen dochters, een achternicht en (muziek)vriendinnen met ons mee (Ans, Cynthia, Veronique, Dagmar, Emy, Kyra, Paula, Sanne). Daarnaast worden we nog ondersteund door twee heren (Roy en Peter).

De oefenavond van gisteravond liep zelfs uit op een spontane jamsessie met Nederlandstalige nummers.

Als het 10 juni net zo gezellig wordt als op de oefenavonden dan kan de dag niet meer stuk.

Varsseveld: Afscheid van Hans

Op 5 mei hebben we in ’t Witte Kerkje in Varsseveld gespeeld. Het was het laatste concert waar Hans met ons mee heeft gespeeld.

Een enthousiast en veelkoppig publiek was daar getuige van. Een betere manier om afscheid te nemen bestaat niet.

Paul van Druten heeft het nodige filmmateriaal geschoten. Voor een opname van het hele concert kun je terecht op Pauls’ YouTube-kanaal: https://youtu.be/344jsUy-Koc

Hans stopt er mee

Tien jaar lang hebben we mogen genieten van het gitaarspel, de zang en het heerlijke mondharmonicageluid van Hans.

Hans heeft aangegeven dat hij de energie niet meer kan opbrengen om door te gaan met Nodox. Hij zal nog enkele optredens meespelen en dan de band definitief verlaten.

We vinden dat natuurlijk erg jammer, want met name de mondharmonica heeft altijd een gewaardeerde kleur aan het geluid van de band gegeven. Maar het is zoals het is.

We bedanken Hans voor zijn inzet vanaf het ontstaan van Nodox tot nu en wensen hem veel plezier en succes met zijn muzikale activiteiten met de Maddoxs.

Wil je ons nog een keer zien met Hans in de gelederen dan kan dat nog op Koningsdag in Ruurlo (Kunstkring) en op 5 mei bij Vrijenzo in Varsseveld.

Nodox and Friends

We krijgen vaak de vraag van vrienden en familieleden wanneer we weer eens in de buurt spelen.

Veel van onze optredens zijn in besloten kring en we kunnen dan dus geen familie en vrienden mee laten genieten.

Dan organiseren we toch zelf wat!

Het gaat op 10 juni gebeuren in ‘Hietland Live’ in Lochem. We spelen daar de hele middag voor vrienden en familieleden (en andere belangstellenden). Op die middag zullen we wat bevriende muzikanten (en ook familieleden) uitnodigen voor een gastoptreden. We kennen bijvoorbeeld een paar verdomd goede zangeressen, die we graag aan iedereen willen presenteren.

Dus reserveer 10 juni van 14.00-18.00 vast in je agenda. Nadere informatie volgt.

Fijn 2023! Eerst even pauze

De beste wensen voor 2023!
We hebben de laatste maanden van 2022 veel gespeeld.
Zelfs tot tweemaal per weekend toe. Natuurlijk hebben we daar veel plezier aan beleefd, maar het is ook wel lekker om even een beetje gas terug te nemen. Dus januari houden we lekker rustig.

Ondertussen al wel begonnen met de voorbereidingen voor optredens die op de rol staan. Ook komen er al weer nieuwe verzoeken binnen . Kennelijk komt muzikaal Nederland weer uit zijn winterslaap.

Een flink deel van onze boekingen voor 2023 betreft besloten optredens, maar er zijn er ook al geboekt die vrij toegankelijk zijn. Daaronder een paar ’traditionele’ optredens, zoals in het Borghuis met de paalbrunch, Koningsdag in de Deur en in de Oranjerie in Dieren.

We wensen iedereen een fijn muzikaal 2023 en hopen je op één of meer van onze optredens te zien (en te horen natuurlijk, want meezingen mag nog steeds).

Veel kansen om ons te zien

November is begonnen met een optreden op de muziekmeerdaagse van Muziekcafé Merleyn in Doetinchem. We kregen van een aantal mensen te horen dat ze ons graag weer hadden zien spelen, maar helaas niet konden komen omdat ze, bijvoorbeeld, op vakantie waren.

Voor alleen die ons hebben gemist in Doetinchem is in november nog een aantal mogelijkheden om dicht bij huis een optreden te bezoeken.

Zondag 13 november: 15.00-17.00 uur in de Oranjerie van het Carolinapark, Dieren
Zaterdag 19 november: 14.00-17.00 uur in Grand Café Bij Ludger (DAP), Vierakker/Wichmond
Zondag 27 november: 15.00-16.15 uur in de Zwarte Silo (Sixties Alive), Deventer

Muziekvierdaagse Merleyn

Nodox speelt al weer voor de derde keer op de muziekvierdaagse van muziekcafé Merleyn in Doetinchem.

Cafe Merleyn is een vertrouwde plek voor ons. Naast de vierdaagse hebben we er ook twee keer een hele avond gespeeld. Altijd leuk, fijne sfeer, intiem podium, goed bier en altijd een prima geluid.

We spelen op donderdag 3 november, de eerste dag van de vierdaagse van 21.00 tot 21.45 uur.
Kort maar krachtig, dus.

Kom je ook?

Na regen komt zonneschijn

We hebben in september een rustige maand gehad. Het optreden dat begin oktober was gepland in Vreden bij Alfreds und Emils wordt naar het voorjaar verschoven.
Dat kwam goed uit want we hebben met de nodige fysieke tegenslag en familie-omstandigheden te maken gehad. Nu hebben we gelukkig geen optredens hoeven afzeggen.

Deze maand spelen we nog in Warnsveld (16 oktober, Warnshuus) en dan komt er een goed bezette novembermaand aan:

3 november Muziekcafé Merleyn, Doetinchem
13 november Carolinapark, Dieren
19 november Grand Cafe Ludger (DAP), Vierakker
27 november Sixties Alive, Deventer

We hopen jullie daar te zien

Tevreden te Vreden part 2

Gisteren hebben we weer gespeeld in Vreden. Alfreds & Emils heeft ons al eerder uitgenodigd bij hen te spelen. In april liep het zo lekker dat we meteen een afspraak hebben gemaakt voor augustus.

Gisteren was het zover. We hebben van een heerlijk weertje kunnen genieten op een prachtig terras, dat goed gevuld was. Fijne reacties uit het publiek, hoewel we wel een paar mensen moesten teleurstellen omdat we niet “Guus ga naar huus” of “Het is een nacht” op ons repertoire hebben staan.

Na het optreden hebben we nog een gezellige nababbel gehad en genoten van een heerlijk maaltje met dito (alcoholvrij) bier.

Al met al weer een optreden om met veel plezier op terug te kijken.
We hebben meteen een afspraak gemaakt om op Hamalandtag (9 oktober) opnieuw bij Alfreds & Emils de muziek te verzorgen.

Zien we je dan?

On fire again

Na de valse start door coronaperikelen zijn we weer lekker op gang gekomen.

Vorige week al weer twee optredens achter de rug in de complete bezetting en volgende week gaan we weer verder met een optreden in Vreden (D) bij Alfred und Emils. Een paar dagen later spelen we dichter bij huis. Dan staat het benefietfestival voor Meeting4life op het programma. Doel van dat festival is geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. De hele dag diverse activiteiten op twee podia, waaronder muziek van diverse bands.

€5,= entree, maar je steunt dan wel een goed doel. Komen, dus!

 

Recent Comments by bnijenhuis

    No comments by bnijenhuis

title_goes_here