Skip to Content

About: bnijenhuis

Recent Posts by bnijenhuis

Maar goed dat we met pensioen zijn!

We kunnen goed merken dat Nederland weer op gang komt. We worden van alle kanten gevraagd of we willen spelen. Maar goed dat we met pensioen zijn, nu hebben we de tijd om vaker te spelen.

Vandaag is een mini concert in de vernieuwde Zutphense platenzaak Walk vastgelegd. Mooi initiatief van Robbie, de eigenaar. Hij wil vanaf september elke laatste zaterdag van de maand een vrij toegankelijk miniconcert van ongeveer een uur regelen. Een thuiswedstrijd voor ons.

Uit spelen gaan we ook doen, vooral in Overijssel (Twente). Naast het eerder aangekondigde optreden in Deventer (Nering Bögelkoepel) spelen we op zaterdag 4 en zondag 5 september op het Noaberfest in Almelo/Tubbergen. De (bijzondere) locaties worden later bekendgemaakt.

Of dat nog niet genoeg is staan we voor 19 september geboekt op het Cultuurpodium de Houtmaat in Hengelo (O).

Mooi wark!

We oefenen weer!

We hebben de eerste oefensessie achter de rug.
Man, wat was dat weer lekker!

Wat nieuwe nummers opgepakt en een flinke rits oude nummers ontdaan van wat ‘roestige’ stukjes. We zijn bijna klaar voor de eerste optredens sinds een klein jaar.

Terug naar normaal?

Eindelijk lijkt het er op dat we terug gaan naar ‘normaal’, dat we weer lekker regelmatig kunnen optreden.

Na Jazz at the Peacock is ondertussen ook ons optreden in de Nering Bögelkoepel in Deventer bevestigd.
In april stond nog een optreden in Warnsveld gepland, te weten in het muziekcafé van ‘t Warnshuus. Helaas zijn alle muziekcafé’s voor het voorjaar gecanceld. Maar de organisatie pakt de draad weer op na de zomervakantie. Nodox staat geprogrammeerd voor 12 december. Vieren we twee feestjes, weer lekker spelen in normale omstandigheden (dat moet tegen die tijd toch mogelijk zijn) en de verjaardag van Jos (65).

Einde in zicht

Het einde van de lockdown is in zicht.
We hebben weer een optreden geboekt: Jazz at the Peacock. Zondagmiddag 21 november in de Pauw in Warnsveld, dus een beetje een thuiswedstrijd. Het lijkt er op dat daar niets meer tussen gaat komen. We staan ook op de rol voor een optreden in de Nering Bögelkoepel in het Worpplantsoen in Deventer. Daarvoor moet de datum nog worden geprikt. Zo gauw die bekend is kun je hem vinden op de agenda op onze site.

Calixtussessie

Maandag j.l. hebben we een set gespeeld in de Calixtuskerk in Groenlo. De sessie is opgenomen door Paul van Druten. Paul heeft al een hele serie clips gemaakt nu de optredens voor alle bands stilliggen. Voorafgaand aan de Calixtussessies deed hij dat in de vorm van de ruïnesessies.

Een mooi alternatief voor ‘gewone’ optredens. Voor ons is het een goede gelegenheid om onze nieuwe bezetting met Victor voor het voetlicht te brengen.

We vinden de opnamen goed geslaagd. En we zijn niet de enigen, gezien de vele positieve reacties op sociale media.

Hieronder tref je het eindresultaat van Paul’s noeste arbeid aan:

It giet oan

We gaan weer optreden!

Eindelijk komt de muziekwereld weer een beetje op gang. Ons eerste optreden is weer gepland. We spelen 26 september in bijzonder restaurant het Borghuis in Doetinchem. Dat wordt ons eerste optreden in de nieuwe bezetting (met Victor).

Op 14 november is de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. We hebben ons aangemeld en we zijn al in gesprek met een heel fijne locatie. Nog even afwachten hoe met de Coronaregels wordt omgegaan en of binnen die regels iets kan worden georganiseerd wat de moeite waarde is. Dan kunnen we nadere afspraken maken. We houden je op de hoogte.

Gezinsuitbreiding

Nodox bestaat nu uit vijf man.
Victor Macaré, een oude rot in het vak, is het vijfde bandlid geworden. Victor heeft al een aantal keren met Nodox opgetreden op besloten feestjes als vervanger voor Hans.

Na de ‘coronastop’ heeft hij een paar keer meegespeeld op onze oefenavonden. We kregen het idee dat Victor een mooie aanvulling zou zijn op onze bezetting. Bovendien klikte het meteen met alle ‘oude’ Nodox-leden. Toen we hem vroegen om als vijfde lid aan de band toe te treden hoefde hij niet lang na te denken, de klik was wederzijds.

We zijn ondertussen begonnen om het repertoire (99 nummers!) nummer voor nummer door te nemen en een goede taakverdeling te maken. Hard werken dus de komende tijd. Maar het moet gezegd: we hebben met die zoektocht al een aantal heerlijk klinkende resultaten geboekt.

We hopen dat we gauw ook voor wat betreft optredens de draad kunnen oppakken en onze fans kennis kunnen laten maken met Nodox.2.

Voor degenen die dat niet kunnen afwachten zullen we binnenkort een sneak preview op de site en onze Facebook-pagina zetten.

Voorzichtig ‘unlocken’

Als gevolg van de lockdown hebben we al een paar maanden niet meer geoefend (tenminste niet samen) en opgetreden.

Optreden zit er voorlopig nog niet in denken we omdat de horeca nog niets kan organiseren voor wat grotere groepen mensen.

We gaan begin juni wel weer voorzichtig beginnen met oefenen. We kunnen in Doetinchem met wat extra maatregelen een volkomen veilige oefenruimte creëren, die aan alle eisen voldoet.

We verheugen ons er al enorm op want we missen het samen muziek maken wel, ondanks alle individuele initiatieven die we de afgelopen weken hebben ondernomen (muziek opnemen, nieuwe nummers zoeken, oefentracks inspelen, andere instrumenten onder de knie krijgen, enz.).

Coronaaaah…..

Jammer hè.
Allemaal thuisblijven is het devies. En terecht, we willen natuurlijk allemaal zo lang mogelijk gezond blijven.

Maar het betekent wel dat we een aantal optredens mislopen waar we ons erg op hadden verheugd. Borghuis (21 maart), de Deur (koningsdag) en Merleyn (2 mei) gaan zeker niet door, want alle horeca is zeker tot juni uit de lucht.
We hebben ook besloten zo lang de quarantainemaatregelen gelden niet te oefenen.

We gaan ons best doen om de gemiste optredens zo snel mogelijk weer opnieuw te plannen. Zo gauw we meer zekerheid hebben laten we dat weten.

Allemaal gezond blijven!

Mooie week april/mei

We zijn zowel door café de Deur in Zutphen als door Muziek Café Merleyn in Doetinchem opnieuw gevraagd voor een optreden.

Op Koningsdag spelen we de Deur plat (aanvang 15.00 uur) en de zaterdag er op (2 mei) zorgen we voor reuring in Merlyn.

In de Deur is het optreden op Koningsdag zo langzaam aan een traditie aan het worden. Café Merleyn kennen we van de Muziekmeerdaagse.

Allebei locaties waar we graag spelen en we op een lekker druk bezet café kunnen rekenen.

 

Recent Comments by bnijenhuis

    No comments by bnijenhuis

title_goes_here