Skip to Content

About: bnijenhuis

Recent Posts by bnijenhuis

Na gedane arbeid…..

We hebben een flink aantal optredens achter de rug.
Victor en Peter speelden in de laatste week zelfs vier keer (twee keer met Nodox en twee keer als bandlid resp. invaller bij 4Acres).

Maar wat hebben we een leuke optredens gehad! Begonnen op de Heimattag bij Alfreds & Emils in Vreden, daarna in het Borghuis, Koningsdag in café de Deur en als afsluiting opnieuw in Vreden bij dass Alte Gasthaus Stroetmann op het Fly in the Mai-evenement.
Mooi de gelegenheid gehad om weer ritme op te doen en lekker ingespeeld te raken. We hebben er van genoten en gezien de reacties die we hebben ontvangen waren we niet de enigen.

De komende maand hebben we het even wat rustiger, krijgen we wat tijd om een beetje bij te tanken en kunnen we aan de slag met wat nieuwe nummers. Na de vakantie van Jos en Hans kunnen we weer fris aan de slag.

Tevreden te Vreden

Wat een mazzel. Na een paar weken wind en regen brak gisteren de zon door.
Voor veel mensen aanleiding om lekker naar buiten te gaan. Het was dan ook flink druk op de Markt in Vreden (Duitsland). Peter zei: “We hebben voor wel duizend man gespeeld, alleen zijn ze verdeeld over de hele middag”.

We hebben zelf genoten. Het was de eerste keer dit jaar dat we buiten konden spelen (weliswaar met behulp van wat heaters, maar toch).
En kennelijk waren we niet de enigen die tevreden waren. We hebben ter plekke twee nieuwe optredens geboekt en er zit er nog een aan te komen. 30 april spelen we weer in Vreden op de Fly in Mai-kroegentocht (Altes Gasthaus Stroetman) en op 14 augustus opnieuw bij Alfreds und Emils.

Wist je trouwens dat Vreden dichterbij is dan veel van de Nederlandse locaties waar we spelen. Toch ook leuk om een keer in het buitenland naar ons te komen kijken 🙂

Uitverkocht

Op tweede paasdag spelen we tijdens de paasbrunch in bijzonder restaurant het Borghuis.

We hebben al eerder aangegeven dat reserveren verstandig is, het Borghuis kent veel regelmatige bezoekers die goed bekend zijn met Nodox.
Dat die waarschuwing niet onterecht was blijkt wel weer. Het Borghuis is helemaal uitverkocht. Overl waar nog een tafeltje bij kan worden gezet is dat gedaan. Er kan dus geen enkele reservering meer worden gedaan.

Had je ons toch graag willen zien en horen dan zul je dus op 10 april naar Alfred und Emils Vreden moeten komen (vanaf 14.00 uur) of cafe de Deur in Zutphen moeten opzoeken op koningsdag, 27 april vanaf 15.00 uur.

Oranjerie

Voor Corona hebben we een paar keer gespeeld in de Oranjerie in het Carolinapark in Dieren.

Ook de Oranjerie pakt de draad weer op met zondagmiddagconcerten. Nodox is gevraagd om weer acte de presence te geven. Dat doen we natuurlijk graag, want het is een mooie locatie waar we op een enthousiast publiek kunnen rekenen.

En voor Jos is spelen in Dieren extra mooi: het is zijn geboorteplaats. Back to the roots!

Het gaat gebeuren op zondag 13 november, we beginnen dan om 15.00 uur.

Help Oekraïne

Op 10 april wordt in Vreden (Duitsland) “Heimattag” gevierd.

Die zondag zijn de winkels open en worden diverse activiteiten in de stad georganiseerd. Een van die activiteiten is een optreden van Nodox op het terras van restaurant Alfreds en Emils aan de markt in Vreden.

Alfreds en Emils voeren die dag actie voor Oekraïne. Een deel van hun omzet wordt gedoneerd aan de slachtoffers van de oorlog die daar woedt. Dus je kunt genieten van hun heerlijke spijzen en dranken en zo je bijdrage leveren.
We beginnen om ongeveer 14.00 en spelen tot het eind van de middag. Bij slecht weer kunnen we uitwijken naar binnen. Het gaat dus sowieso door!

Vrij entree!

Zijn het de Russen?

We hebben de mogelijkheid om op nieuwsberichten te reageren uitgezet.

De laatste tijd wordt de mogelijkheid om op nieuwsberichten te reageren steeds meer misbruikt door spammers. Het begon te lijken op een cyberwar tegen nieuwsberichtjes. Veel van die berichtjes waren afkomstig uit verre oorden, stonden vol tekens die doen vermoeden dat ze afkomstig zijn uit Thailand, Korea, of Rusland. We geloven niet dat de verzenders van de reacties ons ooit zullen zien optreden en onze berichtjes zo fantastisch vinden als ze beweren. Daarom hebben we voor de zekerheid maar nooit op links geklikt die in de berichtjes zijn opgenomen.

Volkomen nutteloos en heel storend, want we moeten de reacties voortdurend verwijderen. Daarom hebben we nu de mogelijkheid om te reageren uitgezet. Echte fans die willen reageren moeten dat dan maar doen via een gewone mail, of via Facebook.

Jammer, maar we willen ook ten alle tijde voorkomen dat goedwillenden op zo’n link klikken en een probleem met hun computer (of bankrekening) oplopen.

Last minute Merleyn

Op het laatste moment een optreden geboekt voor dit weekend. En wat voor één.

We spelen in het leukste muziekcafé van Doetinchem: Merleyn.
Na een paar keer te hebben gespeeld op de Muziek-meerdaagse hadden we een optreden geboekt in april 2020. Helaas was dat het eerste optreden dat door Corona niet door kon gaan.

En nu wordt het het eerste optreden na het opheffen van de maatregelen.
Wij hebben er zin in! Kom allemaal, de toegang is gratis en ze hebben heerlijk bier uit de tap!

Koningsdag in de Deur

De afgelopen twee jaar is café de Deur in Zutphen, als gevolg van Corona, niet geopend geweest tijdens Koningsdag.

De drie jaar daar voor hebben we telkens op Koningsdag in de Deur gespeeld. En dat was altijd beregezellig. Volle bak met enthousiast publiek.

Gelukkig kunnen we de draad in de Deur ook weer oppakken. Op uitnodiging van de Stichting Zutphen Sportief gaan we de boel weer een middag op stelten zetten.

We rekenen weer op een volle bak!

Tradities herleven

Sinds we zijn gestart met Nodox spelen we traditioneel elk half jaar een keer in bijzonder restaurant ‘het Borghuis’. Tot corona roet in het eten gooide. Het Borghuis is gestopt met de proeverijen en kreeg een nieuw management.
Nu er weer wat ruimte komt om iets te organiseren heeft het Borghuis de handschoen weer opgepakt. Er worden nieuwe soorten activiteiten gestart, waarbij muziek een rol speelt. Het eerste initiatief is een paasbrunch op eerste paasdag.

En Nodox is gevraagd om de muziek tijdens deze brunch te verzorgen. We hoefden niet lang na te denken, want we hebben altijd met veel plezier in het Borghuis gespeeld (en lekker gegeten).

Dus kom op 17 april van 11.00-14.00 uur genieten van een lekkere brunch met heerlijke muziek.

De kosten zijn €32,50 pp. Kinderen tot 12 jaar betalen €20.

Reserveren is verstandig, want we verwachten dat de beschikbare plaatsen snel zijn uitverkocht

Kom maar op met die optredens

Eindelijk weer ruimte om optredens te organiseren!
Het is nog niet helemaal wat het zijn moet, maar kleine optredens met zitplaatsen kunnen weer. Hopelijk kunnen we binnenkort weer ‘gewone’ optredens doen in een lekkere kroeg, of klein zaaltje (we hebben geen ambities voor de Heineken Music Hall).

Sinds twee weken is het weer mogelijk om gebruik te maken van onze oefenruimte. Die mogelijkheid hebben we met twee handen aangegrepen! Liep meteen weer lekker.
De eerste optredens zijn alweer gepland. Laat de rest maar komen. Wij zijn er klaar voor!

 

Recent Comments by bnijenhuis

    No comments by bnijenhuis

title_goes_here