Skip to Content

About: bnijenhuis

Recent Posts by bnijenhuis

Einde in zicht

Het einde van de lockdown is in zicht.
We hebben weer een optreden geboekt: Jazz at the Peacock. Zondagmiddag 21 november in de Pauw in Warnsveld, dus een beetje een thuiswedstrijd. Het lijkt er op dat daar niets meer tussen gaat komen. We staan ook op de rol voor een optreden in de Nering Bögelkoepel in het Worpplantsoen in Deventer. Daarvoor moet de datum nog worden geprikt. Zo gauw die bekend is kun je hem vinden op de agenda op onze site.

Calixtussessie

Maandag j.l. hebben we een set gespeeld in de Calixtuskerk in Groenlo. De sessie is opgenomen door Paul van Druten. Paul heeft al een hele serie clips gemaakt nu de optredens voor alle bands stilliggen. Voorafgaand aan de Calixtussessies deed hij dat in de vorm van de ruïnesessies.

Een mooi alternatief voor ‘gewone’ optredens. Voor ons is het een goede gelegenheid om onze nieuwe bezetting met Victor voor het voetlicht te brengen.

We vinden de opnamen goed geslaagd. En we zijn niet de enigen, gezien de vele positieve reacties op sociale media.

Hieronder tref je het eindresultaat van Paul’s noeste arbeid aan:

It giet oan

We gaan weer optreden!

Eindelijk komt de muziekwereld weer een beetje op gang. Ons eerste optreden is weer gepland. We spelen 26 september in bijzonder restaurant het Borghuis in Doetinchem. Dat wordt ons eerste optreden in de nieuwe bezetting (met Victor).

Op 14 november is de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. We hebben ons aangemeld en we zijn al in gesprek met een heel fijne locatie. Nog even afwachten hoe met de Coronaregels wordt omgegaan en of binnen die regels iets kan worden georganiseerd wat de moeite waarde is. Dan kunnen we nadere afspraken maken. We houden je op de hoogte.

Gezinsuitbreiding

Nodox bestaat nu uit vijf man.
Victor Macaré, een oude rot in het vak, is het vijfde bandlid geworden. Victor heeft al een aantal keren met Nodox opgetreden op besloten feestjes als vervanger voor Hans.

Na de ‘coronastop’ heeft hij een paar keer meegespeeld op onze oefenavonden. We kregen het idee dat Victor een mooie aanvulling zou zijn op onze bezetting. Bovendien klikte het meteen met alle ‘oude’ Nodox-leden. Toen we hem vroegen om als vijfde lid aan de band toe te treden hoefde hij niet lang na te denken, de klik was wederzijds.

We zijn ondertussen begonnen om het repertoire (99 nummers!) nummer voor nummer door te nemen en een goede taakverdeling te maken. Hard werken dus de komende tijd. Maar het moet gezegd: we hebben met die zoektocht al een aantal heerlijk klinkende resultaten geboekt.

We hopen dat we gauw ook voor wat betreft optredens de draad kunnen oppakken en onze fans kennis kunnen laten maken met Nodox.2.

Voor degenen die dat niet kunnen afwachten zullen we binnenkort een sneak preview op de site en onze Facebook-pagina zetten.

Voorzichtig ‘unlocken’

Als gevolg van de lockdown hebben we al een paar maanden niet meer geoefend (tenminste niet samen) en opgetreden.

Optreden zit er voorlopig nog niet in denken we omdat de horeca nog niets kan organiseren voor wat grotere groepen mensen.

We gaan begin juni wel weer voorzichtig beginnen met oefenen. We kunnen in Doetinchem met wat extra maatregelen een volkomen veilige oefenruimte creëren, die aan alle eisen voldoet.

We verheugen ons er al enorm op want we missen het samen muziek maken wel, ondanks alle individuele initiatieven die we de afgelopen weken hebben ondernomen (muziek opnemen, nieuwe nummers zoeken, oefentracks inspelen, andere instrumenten onder de knie krijgen, enz.).

Coronaaaah…..

Jammer hè.
Allemaal thuisblijven is het devies. En terecht, we willen natuurlijk allemaal zo lang mogelijk gezond blijven.

Maar het betekent wel dat we een aantal optredens mislopen waar we ons erg op hadden verheugd. Borghuis (21 maart), de Deur (koningsdag) en Merleyn (2 mei) gaan zeker niet door, want alle horeca is zeker tot juni uit de lucht.
We hebben ook besloten zo lang de quarantainemaatregelen gelden niet te oefenen.

We gaan ons best doen om de gemiste optredens zo snel mogelijk weer opnieuw te plannen. Zo gauw we meer zekerheid hebben laten we dat weten.

Allemaal gezond blijven!

Mooie week april/mei

We zijn zowel door café de Deur in Zutphen als door Muziek Café Merleyn in Doetinchem opnieuw gevraagd voor een optreden.

Op Koningsdag spelen we de Deur plat (aanvang 15.00 uur) en de zaterdag er op (2 mei) zorgen we voor reuring in Merlyn.

In de Deur is het optreden op Koningsdag zo langzaam aan een traditie aan het worden. Café Merleyn kennen we van de Muziekmeerdaagse.

Allebei locaties waar we graag spelen en we op een lekker druk bezet café kunnen rekenen.

Nu allemaal beroeps

Donderdag j.l. heeft Jos afscheid genomen van zijn collega’s bij karakter. Nodox mocht daar, tot verrassing van Jos zelf, bij zijn om het feest nog meer op te vrolijken. Jos’ vaste invaller Maarten Been (Just Fun) heeft zijn rol voor dat optreden overgenomen, maar Jos heeft natuurlijk zelf nog wel twee nummers meegespeeld.

Met de pensionering van Jos zijn we nu allemaal ‘beroepsmuzikant’.

Mannenkoor

Gisteren vierde het Mannenkoor Lochem zijn 85 jarig bestaan. Ze vierden het met de koorleden en de ‘vrienden van het mannenkoor’.

Twee keer een concert van het mannenkoor en de dames van NoRomeo’s.

Na de concerten was er tijd voor de naborrel en een goed verzorgd buffet. In deze pauzes was de beurt aan Nodox om de stemming er in te houden.
Dat betekende twee keer een volle bak met zo’n tachtig koorleden en tweehonderd vrienden.

Gezien de reacties is het ons goed gelukt de feeststemming er in te houden. Een heerlijk sfeertje, veel meezingers en meedansers. Kennelijk leverde ons repertoire veel herkenningsmomenten op.

Man, wat was dat weer mooi!

Vrijdag j.l. hebben we weer een optreden verzorgd in misschien wel het gezelligste theater van Nederland: Onder de Molen in Linde (bij Vorden).

Een goed gevulde zaal (n de voorverkoop als 64 kaarten verkocht) zorgt natuurlijk altijd voor een mooie sfeer. En als die zaal dan ook nog eens enthousiast reageert op de muziek die we maken staat niets meer in de weg om weer eens lekker ouderwets ‘los’ te gaan. We moeten eerlijk zeggen dat we nooit een beter koor in de zaal hebben gehad dan vrijdag. Er was weinig voor nodig om iedereen lekker mee te laten zingen.

Gezien de mooie reacties in de pauze en na afloop hebben de bezoekers het prima naar hun zin gehad. Voor ons geldt hetzelfde.

Mocht je het optreden in dit prachtige mini-theater hebben gemist is er geen man over boord. We hebben al afgesproken dat dit niet de laatste keer was dat Nodox in het programma wordt opgenomen.

 

Recent Comments by bnijenhuis

    No comments by bnijenhuis

title_goes_here